Nyhedsbreve: Sådan skriver du den vigtige velkomstmail

Du har kun én mulighed for at give et godt førstehåndsindtryk, og derfor er det naturligvis vigtigt at overveje hvilket indtryk, du gerne vil give. Sådan er det også, når du skal sende den første e-mail afsted til den person, som netop har tilmeldt sig dit nyhedsbrev.

Alt for mange virksomheder ’glemmer’ at sende en velkomst-mail afsted, og det er en fejl. Det gælder nemlig som bekendt om at smede mens jernet er varmt. 

Hvis en bruger netop har skrevet sig op på din mailliste, er det tegn på interesse. Men interesser er flygtige, og du bør derfor skride til handling. Sørg for at brugeren modtager en velkomstmail umiddelbart efter han/hun har tilmeldt sig dit nyhedsbrev.

Hvorfor sende en velkomstmail?

Der er flere grunde til, at du bør sende en velkomstmail afsted. Først og fremmest skal du lukrere på den aktuelle interesse, som brugeren har udvist ved at skrive dig på din mailliste, men du skal også sikre dig, at din virksomhed bliver i ’top-of-mind’ hos den potentielle kunde.

Går der for lang tid inden brugeren modtager et nyhedsbrev, har han måske glemt alt om tilmeldingen. I værste fald vil han tro, at der er tale om spam eller straks afmelde sig nyhedsbrevet – i bedste fald er du gået glip af et potentielt salg, og skal nu i gang med at (gen)opbygge relationen.

Kort sagt: Du må ikke misse dine kunders interesse – byd dem i stedet velkommen med en mail.

55% af de virksomheder, der udsender nyhedsbreve, skriver ikke en velkomst-mail. Virksomheder, der undlader velkomstmailen, går dermed ikke blot glip af et potentielt salg, men misser også muligheden for at opbygge en god relation til kunden. 

Burgerne, der modtager en velkomstmail viser 33% større engagement den dem, der ikke modtager en velkomstmail.

Hold hvad du lover

Har du lovet dine brugere noget, hvis de tilmelder sig dit nyhedsbrev? Det kan være svært at få brugere til at skrive sig op til din mailliste – særligt hvis brugerne ikke får noget konkret til gengæld. 

Derfor oplever mange virksomheder, at det kan være en god idé at tilbyde noget – alt fra en rabatkupon til VIP-fordele, e-bøger og lignende – til gengæld for deres mailadresse.
Hvis du lover dine brugere noget til gengæld, skal du naturligvis også leve op til dit løfte. Og det kan passende foregå i din velkomstmail. Her kan du give brugeren den lovede rabatkupon, eller hvad du nu har tilbudt brugeren.

Hvordan skal en velkomstmail se ud?

E-mail marketing handler om at være tæt på sine kunder, og det hjælper en velkomstmail med til, men hvordan skal du udforme din velkomstmail?

Allerførst skal din velkomstmail naturligvis indeholde det, du har lovet dine brugere, da de skrev sig op på din mail-liste. Herudover er der frit valg, når det gælder indhold. 

Overordnet er der tre forskellige tilgange, du kan gøre brug af; du kan (1) takke brugeren, (2) forklare hvordan brugeren kommer i gang med at bruge din hjemmeside / service eller (3) give brugeren særlige tilbud.

Sig tak

Vælger du denne tilgang, er hovedformålet ikke at sælge konkrete produkter i velkomstmailen. I stedet takker du brugeren for at have tilmeldt sig dit nyhedsbrev.

Denne metode kan med fordel kobles sammen med den ’gave’ du har lovet brugeren – f.eks. ’Hej Charlotte, mange tak fordi du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev. Du bliver i fremtiden blandt de første til at høre om vores nye produkter, begivenheder og tilbud. Nedenfor finder du din personlige tilbudskode, som giver 15% rabat ved dit næste køb.
E-mail marketing handler altid om at få modtageren til at udføre en handling, og der skal således som minimum være et link, så brugeren kan besøge din virksomhed
At du siger tak til brugeren betyder ikke, at velkomstmailen ikke skal have et kommercielt perspektiv. E-mail marketing handler altid om at få modtageren til at gøre noget, og der skal således som minimum være et link til din virksomhed, samt en opfordring til at besøge den. Denne del kan imidlertid sagtens være nedtonet, så modtageren ikke bombarderes med produkter i velkomstmailen.

Sådan kommer du i gang

Alt efter hvilke produkter eller services, du tilbyder, kan det være en god idé at introducere brugeren for disse med det samme. ’Kom i gang’-tilgangen kan fungere som en guide til din virksomhed, og samtidig rumme en helt klar opfordring om at besøge din side.

’Kom i gang’ er et oplagt valg, hvis din virksomhed tilbyder flere forskellige services. Tag brugeren i hånden, og introducér ham for de forskellige muligheder. Mind ham om, hvad han kan bruge din virksomhed og dine services til, og sørg for at din tekst skaber overblik. Tilgangen er ligeledes oplagt, hvis modtageren skal blive en del af dit netværk (f.eks. ved at oprette en profil).

I din velkomstmail kan du bl.a. foregribe de indvendinger, brugeren måtte have i forbindelse med at skulle oprette en profil. Fokusér på hvor hurtigt / nemt det er, og hvilke fordele det giver. ’Hej Charlotte, du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev. Kom straks i gang med at bruge xx – klik her. Kender du vores kundeklub? Læs om alle de mange fordele her’

’Kom i gang’ kan også bruges hvis du gerne vil demonstrere en app eller lignende. Du kan vælge at inkludere en video, så modtageren kan se hvordan app’en fungerer. Eller velkomstmailen kan være forsynet med en oversigt (med links) over de mest populære blogindlæg og lignende.

Velkommen i Klubben!

Hej Charlotte, du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev. 

Kom straks i gang med at bruge xx – klik her. Kender du vores kundeklub? Læs om alle de mange fordele her

Giv et tilbud

Du kan også springe direkte ud i at sælge produkter, selvom denne tilgang kan være risikabel. Der kan være flere fordele ved at opbygge en relation frem for at gå direkte efter at sælge specifikke produkter. Det kommer dog an på din virksomhed og hvilke forventninger din modtager måtte have til dine nyhedsbreve.

Har brugeren skrevet sig op til nyhedsbreve under overskriften ’Få de nyeste tilbud’ forventer brugeren naturligvis at modtage tilbud. Du bør dog være opmærksom på, hvilke produkter du vælger. 

Produkterne skal helts matche modtagerens interesse, og rammer du helt ved siden af, risikerer du at brugeren straks afmelder nyhedsbrevene igen.

Har brugeren udfyldt en tilmeldelses-formular, hvor man kan vælge interesser, ved du allerede hvilke produkter, brugeren gerne vil præsenteres for. Sælger du biler, kan du f.eks. give brugeren mulighed for at vælge hvilke bilmærker, han interesserer sig for.

Hvad så bagefter?

Din velkomstmail skal naturligvis ikke stå alene, og kan med fordel indgå i en ’velkomst kampagne’ som tæller 3-4 mails. Ved at vælge en kampagne-strategi kan du sikre dig, at nye medlemmer på din mailliste bliver præsenteret for alle dele af dine virksomhed / dine produkter / dine services mens du på samme tide får skabt værdi og troværdighed. 

Overvej hvad de enkelte mails skal indeholde, og planlæg hvornår de skal sendes afsted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Om siden

Arbejder du med online marketing? Her på siden finder du inspiration, tips og trends, som du med fordel kan benytte i dit digitale arbejde. Du kan bl.a. få idéer og vejledning til markedsføring på Facebook, LinkedIn og Google samt tricks til Email-marketing.

Sitemap
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram