Simpelt trick til din hjemmeside: Giv dine Youtube-videoer et professionelt udtryk

Der er mange gode grunde til at bruge video på din hjemmeside. Et par velvalgte videoklip kan nemlig få din hjemmeside til at se flot og indbydende ud, ligesom de kan skaffe dig flere kunder i butikken. Vælger du at indlejre videoer fra Youtube, er det tilmed utrolig nemt at få vist de relevante videoer direkte på hjemmesiden.

Videomaterialet kan f.eks. give en præsentation af din virksomhed eller dine kerneprodukter. Det kan også være praktisk ’how to’-guides osv. Er videoerne velproducerede giver de et professionel indtryk af siden.

Pas på med de relaterede videoer

Måske kan du relatere til denne situation: Du besøger en hjemmeside, og hurtigt bliver du fanget af en interessant video, som afsenderen har indlejret på siden. Videoen leveres af Youtube, og lige så snart den er slut, dukker der videoer op med katte, som kommer galt afsted og andre mærkelige ting – kort sagt: Videoer som slet ikke passer ind i konteksten.

Er du logget ind på Google/Youtube, kan forslagene også være hentet fra din søgehistorik og personlige interesser – emner som slet ikke relaterer sig til denne konkrete video.

Youtubes forslag kan ofte virke mærkværdige og akavede, men helt slemt er det naturligvis, hvis der pludselig dukker en video fra din konkurrent op på din side. Det kan derfor være en fordel at fravælge disse (knap så) relaterede videoer efter endt afspilning.

Sådan undgår du uhensigtsmæssige ’relaterede’ videoer

Når man indlejrer eller ’embedder’ en video fra Youtube, vil det ofte ske gennem iframe-koden, som man kopierer og sætter ind et sted på sin hjemmeside. Her kan man dog ikke fravælge, at den valgte video skal efterfølges af relaterede videoer efter endt afspilning.

Heldigvis findes der et simpelt trick, der kan komme problemet til livs.

Koden som du får serveret af Youtube kan se ud som i nedenstående eksempel:

<iframe width="900" height="520" src="https://www.youtube.com/embed/xhYs7myGFOA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen> </iframe> 

Ved at tilføje følgende: ”?rel=0” i slutningen af videolinket kan du beordre videoen til slutte, uden visning af relaterede videoer. Koden kommer altså til at se ud således:

<iframe width="900" height="520" src="https://www.youtube.com/embed/xhYs7myGFOA?rel=0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen> </iframe>

Det er altså blot seks tegn, der skal tilføjes, og herefter er du sikker på, at din video ikke bliver plastret til med kattevideoer og konkurrerende produkter. Smart og effektivt. Du kan læse mere om emnet direkte hos Google/Youtube her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Om siden

Arbejder du med online marketing? Her på siden finder du inspiration, tips og trends, som du med fordel kan benytte i dit digitale arbejde. Du kan bl.a. få idéer og vejledning til markedsføring på Facebook, LinkedIn og Google samt tricks til Email-marketing.

Sitemap
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram