Sådan laver du en Facebook-annonce på 5 minutter

Overvejer du at lave markedsføring på Facebook? Det er oplagt at bruge Facebook-annoncer til at skabe opmærksomhed omkring din virksomhed, dine produkter, dine arrangementer og meget mere. 

77% af danskerne har en Facebook-profil, og 64% bruger det sociale medie på daglig basis. Med den rette annoncestrategi kan du altså nå ud til en betydelig del af befolkningen, og du kan tilmed målrette din kampagne til en helt specifik gruppe brugere.

Det er dog ingen garanti for at få succes som annoncør på Facebook. Kampen om opmærksomheden er nemlig benhård. Her kæmper du ikke kun mod konkurrerende virksomheder, men også mod opslag fra brugernes venner og familie.

Dit opslag skal altså kunne konkurrere med bryllupsbilleder, billeder af nyfødte familiemedlemmer og vennernes mest eksotiske feriefotos. Kunsten er at skille sig ud og samtidig engagere brugerne. I dette indlæg kan du blive klogere på, hvordan du kan lave en god Facebook-annonce på blot 5 minutter.

Hvad er Facebook-annoncering?

Facebook-annoncering er betalt markedsføring – annoncer / reklameindlæg – som placeres i brugernes ’Feed’ (eller på Messenger / Instagram, som også administreres af Facebook). 

Annoncerne ligner i udgangspunktet de klassiske Facebook-indlæg, men markeres som reklame med teksten ’Sponsoreret’.

Som annoncør på Facebook kan du målrette dit indhold, så annoncerne når ud til de personer, der er mest interessante for dig. Når du laver traditionelle opslag på Facebook, ved du aldrig hvem, der kommer til at se dem. Med betalt annoncering kan du i stedet vælge din specifikke målgruppe baseret på køn, alder, geografi, interesser og meget mere. Du kan lave din målgruppe lige så bred eller smal, som du ønsker.

Opret en annoncekonto

For at kunne annoncere på Facebook, skal du have en annoncekonto, ligesom du skal være administrator af en Facebook-side. 

Du har automatisk administrator-rettigheden, hvis der er tale om en Facebook-side, du selv har oprettet. Alternativt kan administratoren af en side nemt gøre dig til med-administrator.
Herefter kan du oprette en annoncekonto. Annoncekontoen bruges til at administrere dine betalinger. Facebook tilbyder forskellige betalingsmetoder – f.eks. månedlig fakturering. 

Indtast oplysningerne på det betalingskort, du ønsker at anvende. Indtast dine virksomhedsoplysninger og tilføj evt. en kontoforbrugsgrænse. Under din annoncekonto kan du holde øje med dit aktuelle forbrug og se dine seneste betalinger.

Start med et eksisterende Facebook-opslag

Du kan komme i gang med Facebook-annoncering på flere forskellige måder – f.eks. ved at gå ind i Facebooks Annoncecenter, og oprette annoncen herigennem. En smart og nem metode er imidlertid at benytte et eksisterende opslag som annonce. Dette kaldes også at ’booste’ et opslag.

Der er flere fordele ved at vælge at ’booste’ et eksisterende opslag, fremfor at lavet et nyt opslag fra bunden. Først og fremmest kan du oprette dit opslag helt som du plejer, og du behøver således ikke at sætte dig ind i det særlige værktøj til annonce-oprettelse. Herudover kan du drage nytte af ’social proof’-faktoren.

’Social proof’ er et socialt fænomen, som tilsiger at mennesker har større tendens til at udføre en given handling, hvis de herved kan kopiere andre mennesker. Mennesker er flokdyr – både i virkelighedens verden og på de sociale medier – og det er således lettere at være den anden, tredje eller tiende, der klikker ’Synes godt om,’ til et opslag, end at være den første.

Ved at oprette et almindeligt opslag, og publicere det som du plejer, kan opslaget altså få ’stemplet’ med den sociale accept, inden du kaster penge efter det. De første ’likes’ vil derfor komme fra dine faste følgere, som trods alt har lettere ved at interagere med dit opslag end vildt fremmede personer.

At ’booste’ et eksisterende opslag fungerer glimrende, hvis din annonce skal indeholde et enkelt billede eller en video. Vil du bruge Facebooks mere specielle reklameformater som ’Carousel’ eller ’Slideshow’ hvor der indsættes flere billeder, kan du blive nødt til at oprette annoncen i annoncecentret.

Hvordan skal din Facebook-annonce se ud?

Du skal bruge et blikfang! Hjernen opfatter billeder 60.000 gange hurtigere end tekst, og det gælder derfor om at vælge et godt billede (eller en video) til dit opslag. 

Facebook tilbyder flere forskellige slags reklameformater; Enkelt billede (single image), enkel video (single video), karrusel (carousel) og samling (slideshow). Uanset format gælder det om at tænke visuelt.
Skiller dit opslag sig ud, er der større chance for, at brugeren stopper op ved netop dit opslag.
Facebook er én stor konkurrence-platform, hvor virksomheder og brugere kæmper om hinandens opmærksomhed. Dit billede- / videomateriale skal altså skille sig ud. Skiller materialet sig ud, er der større chance for at brugerne stopper op ved netop dit opslag. 

Første skridt er at få brugerne til at stoppe op. Herefter skal du gerne have brugeren til at læse din tekst, like eller kommentere dit opslag og/eller klikke på dit link.

Det er vigtigt, at du benytter billeder i høj kvalitet og naturligvis vælger det rette format. Vælger du et forkert format, kan annoncen blive afvist eller også risikerer du, at billedet beskæres på en uhensigtsmæssig måde. 

Du kan vælge at have tekst direkte på dit billede, men det er vigtigt, at du begrænser tekstmængden. Har du tekst på mere end 15-20% af billeder, kan annoncen blive dyrere, nå ud til færre brugere eller slet og ret blive afvist.

Specifikationer for billeder på Facebook-annoncer:

Filtype: JPG eller PNG
Størrelse / opløsning: Mindst 1080 X 1080 pixels
Tekst: 125 tegn
Tekst: 125 tegn
Overskrift: 40 tegn
Link-beskrivelse: 30 tegn
Video kan både anvendes alene eller som en del af en karrusel (carrousel) eller en samling (slideshow). Til video understøttes formaterne MP4, MOV og GIF.

Det er nemt og enkelt at benytte enkeltbilleder og videoer for at skabe blikfang, men det kan også være en idé at benytte karrusel eller billedsamling. Du skal naturligvis vælge format, efter hvad der passer til din kampagne.

Med karruselannoncen kan du fremvise op til ti billeder (eller videoer) i en enkelt annonce, hvor hvert billeder er forsynet med et unikt link. Med samlingsannoncer kan du vise forskellige varer fra dit produktkatalog. Hvilke varer, der vises, kan endda tilpasses til den enkelte bruger.
I dette eksempel har Ikea benyttet en karruselannoncen, hvor hver enkelt billedet er forsynet med et link direkte til virksomhedens webshop. På denne måde kan du gøre det meget nemt for brugerne at købe dine produkter.

Sådan vælger du gode billeder til dine Facebook-annoncer

Forskellige målgrupper betyder forskellige interesser og præferencer. Et billede, der fungerer glimrende i én sammenhæng, fungerer ikke nødvendigvis lige så godt i en anden sammenhæng, og derfor er det naturligvis vigtigt, at du overvejer hvilke billeder du benytter i hvilke situationer. 

Nedenfor får du nogle generelle tips til valg af annoncebilleder på Facebook.

Brug billeder med mennesker

Mennesker interesserer sig for mennesker. Kort og godt. Mange annoncebilleder fokuserer på produkter fremfor mennesker, og det kan derfor være en fordel at gå i den modsatte retning. 

Det er lettere at skabe en forbindelse med brugerne, hvis dit billede inkluderer mennesker. Vælger du mennesker, der smiler og ser glade ud, er det desuden et stort plus.

Kontekst: Vælg billeder, der passer til situationen

Der bliver talt meget om blikfang, men Facebook-annoncer handler naturligvis ikke udelukkende om at skabe opmærksomhed – det skal nemlig også være relevant opmærksomhed. 

Det hjælper selvsagt ikke at få brugerne til at stoppe op ved hjælp af chokerende billeder eller videoer, hvis disse ikke har noget med din virksomhed eller dine produkter at gøre.

Når det er sagt, så gør det naturligvis ikke noget, at forbindelsen mellem billede, tekst og produkt kræver brugernes tankevirksomhed. Vil du sælge vandresko, behøver du ikke at vælge et billede af et par vandresko – du kan sagtens vælge et billede af et landskab eller andet spændende som har relevans for vandring. 

Det skader ikke at tænke ud af boksen, så længe du holder dig indenfor konteksten.

Vælg de rette farver

Billeder i sort/hvid eller grå toner er lette at overse mens billeder, der indeholder alle regnbuens farver, hurtigt kan virke overvældende. Tænk over at vælge et billede, hvor farverne er i balance. 

Prøv med en ren og lys baggrund hvortil du inkluderer lysere nuance af rød, orange, blå, pink, grøn eller lilla. Undgå altid mørke og utydelige billeder.

Hold det simpelt

Overvej hvilket signal dit billede sender. Dit billede skal fokusere på det, der er vigtigt. Derfor bør du undgå billeder som er fyldt med forskelligartet / divergerende indhold. Der skal ikke være tvivl om, hvad brugeren skal se i dit billede. Derfor er det en god idé at vælge simple og enkle billeder.

Brug humor

De fleste brugere besøger ikke Facebook, fordi de ønsker at blive bombarderet med reklamer. Nej, de er på jagt efter underholdning, og her er humor naturligvis en fremragende indgangsvinkel. 

Din brug af humor skal naturligvis være velovervejet, og du skal ikke gå på kompromis med de øvrige krav til det gode annonce-billede i jagten på et (billigt) grin.

Der findes mange forskellige måder at bruge visuel humor på, og det er naturligvis individuelt, hvad vi synes er sjovt. Det skader dog ikke at prøve sig frem med nogle sjove billeder i ny og næ. Din Facebook-profil skal fortsat være professionel, og du skal altså ikke udelukkende fokusere på sjove, humoristiske vinkler, men brug de underholdende opslag til at skabe diversitet på din profil.

Husk den gode tekst

Facebook-annoncer handler dog ikke kun om det gode billede. Billedet skal være blikfang og sørge for at brugerne stopper op ved netop dit opslag, men det er naturligvis ikke nok, at de stopper op. De skal også foretage sig noget – f.eks. besøge din hjemmeside – og derfor er det mindst lige så vigtigt med en god tekst.

Hvad er så en god tekst til en Facebook-annonce? Du skal gerne have en kort og præcis overskrift, som beskriver hvorfor brugerne skal interessere sig for dit opslag. Teksten skal gerne inkludere en opfordring – brugerne skal gøre noget. Der skal være en tydelig Call-to-action (CTA) – f.eks. ’Køb nu’, ’Bliv ringet op af en rådgiver’ eller ’Læs mere’.
Herudover kan du med fordel inkludere en grund til at brugerne skal handle netop nu. Brugeren skal føle, at det haster. Har du et godt tilbud, så fortæl hvornår tilbuddet udløber (eller at produktet kun findes i en begrænset mængde), så brugeren bliver nødt til at handle hurtigt. 

Du kan også overveje at give en rabatkode eller noget andet, så brugeren føler at han / hun opnår en særlig fordel.
Facebook-annoncen fra Lalandia lever op til en lang række af de krav, man kan stille til den gode annonce. Billedet byder på klare, enkle farver og (smilende) personer, mens opslaget har en fængende overskrift (få rabat på din ferie). 

De vigtige informationer er nævnt øverst i opslaget, ligesom der er en tydelig Call-to-action i form af 'Køb nu'-knappen. Eneste negative element ved annoncen er kvalilteten af billedet, hvor palmebladene i baggrunden er en smule pixelerede. 

Find billeder til din Facebook-annonce

Der er ingen tvivl om, at du skal bruge et godt billede til din Facebook-annonce, men hvor er det lige du finder et godt billede? Det er naturligvis vigtigt, at dit billede – udover at sende de rette signaler – ser professionelt ud, og derfor er det ikke på billede-fronten, du bør spare… Nedenfor får du fire forslag til at finde det ideelle billede.

Få hjælp fra virksomhedens designer

Originalt indhold skabt til situationen er naturligvis nummer 1. Har din virksomhed en grafiker / designer ansat – måske primært til at lave tryksager og lignende – så book et møde og snak om mulighederne for at skabe indhold til en original Facebook-kampagne.

Brug billeder fra virksomhedens hjemmeside

En enkel og smart løsning. På virksomhedens hjemmeside findes måske allerede nogle flotte – og ikke mindst relevante – billeder, som du med fordel kan bruge til dine Facebook-annoncer. Du kan overveje at bruge billederne som de er, eller lave lidt simpel redigering, så de passer perfekt til dit behov.

Har du ikke adgang til billederne på virksomhedens hjemmeside, så kan du snyde og kopiere dem direkte fra siden (men undgå at gøre det med et screen-dump eller klippeværktøjet da dette forringer kvaliteten). Når du befinder dig på siden, som indeholder det ønskede billede, højreklikker du med musen et sted på siden, og vælger rubrikken ’Undersøg’.

Et ekstra vindue åbner nu i bunden af browseren. Vælg det ønskede element – det kan gøres ved genvejen Ctrl + Shift + C hvorefter du klikker på elementet (billedet). Nu markeres elementets fulde web-adresse i vinduet. Når du klikker på adressen (hyperlink) åbnes et nyt vindue med det ønskede billede i fuld opløsning (den opløsning som billedet oprindeligt er uploadet i).

Brug en professionel fotograf

At hyre en professionel fotograf til at tage billeder til din Facebook-annonce er naturligvis ikke en billig løsning, men den kan vise sig at være det hele værd. 

Inden du kontakter fotografen, bør du sørge for at lægge en præcis plan for din kampagne. Jo bedre du har planlagt kampagnen – som med fordel kan strække sig over en længere række opslag – desto mere viden har du om, hvilke billeder, du skal bruge fra fotografen.

Find gratis billeder på internettet

Der findes masser af gratis billeder på internettet, men du kan hurtigt komme til at bruge lang tid på at finde det helt rigtige. Ulemperne ved at benytte gratis ’stock photos’ er (1) de har ingen tilknytning til din virksomhed eller dine unikke produkter/services, (2) billederne kan være benyttet af andre virksomheder i andre sammenhænge og (3) nogle af disse billeder skriger langt væk af ’stock photo’.

Mange af de gratis (og betalte) arkivbilleder på internettet stammer fra udenlandske hjemmesider, og det er ofte ganske tydeligt. Skal du bruge billeder som skal markedsføres i en dansk kontekst, så tænk over hvor udenlandsk dit billede må se ud. 

Nummerplader, vejskilte og computertasteturer er blot nogle af de effekter, som afslører hvor billedet stammer fra, men arkitektur, design og natur kan også afsløre, at billedet ikke er taget i en dansk kontekst.

Ved at benytte billeder der tydeligvis ikke er lokale, kan det påvirke virksomhedens troværdighed – særligt hvis virksomheden generelt har en lokal / national profil. Du bør derfor være kritisk, når du vælger at benytte generiske ’stock photos’ hvad enten de er gratis eller har kostet penge. Når det er sagt, så findes der naturligvis rigtig mange udmærkede billeder, som du kan benytte dig af.

Du kan læse mere om hvor du kan finde gratis stock photos her.

Målsætning på Facebook: Hvad er du på jagt efter?

Når du skal oprette en Facebook-annonce, skal du vælge din målsætning. 

Hvad vil du gerne opnå med din annonce? Facebooks annoncer inddeles i tre forskellige målsætnings-kategorier; kendskab, overvejelse og konvertering. 

Dit annonceringsmål er det, du ønsker, at folk skal gøre, når de ser dine annoncer. Ønsker du f.eks. at øge kendskabet til dit brand, skaffe trafik til din hjemmeside, eller at brugerne køber produkter i din digitale butik? 

Nedenfor kan du læse om hvordan de forskellige målsætninger fungerer.

Kendskab

Kendskab handler om at styrke kendskabet til / interessen for din virksomhed, dit brand og dine produkter. Kendskab er inddelt i to forskellige underkategorier, nemlig ’Kendskab til brand’ og ’Rækkevidde’. 

’Kendskab til brand’ handler om opmærksomhed, og her vises din annonce for brugere, der er tilbøjelige til at give din annonce opmærksomhed.

Opmærksomheden kan udtrykkes på forskellige måder, f.eks. ved at brugeren stopper op, og bruger længere tid på din annonce, end de gør ved øvrige annoncer.

Rækkevidde handler om kvantitet. Her går du efter at din annonce skal blive vist til så mange brugere, som muligt (naturligvis indenfor din målgruppe og det ønskede budget). Facebook prioriterer ikke at vise din annonce til brugere, der har særlig tendens til at interagere med annoncer, men blot at nå ud til så mange brugere som muligt.

Ved ’Kendskab til brand’ er målsætningen, at brugerne skal kunne huske annoncen i op til to dage efter at have set den. Facebook foretager denne vurdering ud fra den tid, brugerne har vist interesse for annoncen. Denne strategi er oplagt, hvis du gerne vil øge kendskabet til din virksomhed, dit brand eller dine produkter.

’Rækkevidde’-kategorien tager ikke højde for at brugerne skal kunne huske annoncen efter at have scrollet forbi den i deres feed. Denne metode er særligt oplagt til kampagner i lokalområdet, hvor ønsket er at vise annoncen til så mange som muligt indenfor en afgrænset geografi. Det kunne f.eks. være i forbindelse med en begivenhed som åbent hus eller lignende.

Overvejelse

Ønsker du at brugerne skal interagere med din annonce, så kan du vælge målsætningen ’Overvejelse’. Her forsøger Facebook at vise din annonce til brugere, der kunne overveje at udvise interesse for din virksomhed. Interessen kan f.eks. vises ved at brugerne besøger din hjemmeside, synes godt om / kommenter dit opslag, eller ser din video.

Målsætningen ’Overvejelse’ kan inddeles i ’Trafik’, ’Interaktion’, ’Appinstallation’, ’Videovisning’, ’Lead-generering’ og ’Beskeder’.

Ved ’Trafik’ er målsætningen at sende brugerne fra din Facebook-annonce til en destination, du vælger. Ofte vil der være tale om en landingsside, men det kan også være et blogindlæg, en app, et telefonopkald mm.

Ved ’Interaktion’ når du ud til brugere, der sandsynligvis vil interagere med dit opslag. Interaktion inkluderer bl.a. Synes godt om, kommentarer og delinger.

’Appinstallationer’ fokuserer på at sende brugerne videre til den butik, hvor de kan downloade din virksomheds app.

’Videovisninger’ viser dine video-annoncer til de Facebook-brugere, der med størst sandsynlighed vil se dem. Her fokuseres på brugere, der vil se minimum 10 sekunder af videoen.

Med ’Leadgenerering’ kan du indsamle leads – kundeemner – til din virksomhed. Ved at vælge leadgenerering vises annoncen til de brugere, der kunne være interesseret i at tilmelde sig dit nyhedsbrev, ringe til din virksomhed eller lignende.

’Beskeder’ henvender sig til brugere, der er tilbøjelige til at kommunikere via Messenger, Instagram Direct og WhatsApp.

Der er mange gode grunde til at vælge ’Overvejelse’ som din målsætning for dine Facebook-annoncer. Ved at gå efter interaktion, sørger du for at få aktive brugere, der er mere tilbøjelige til at skabe interesse for din annonce – en interesse, der hurtigt kan forplante sig til øvrige brugere. 

Interaktionen vidner om engagement, og de engagerede brugere kan hurtigt blive kunder i din forretning.

Konvertering

Den tredje og sidste målsætning er ’Konvertering’. Her handler det om at nå de brugere, der ikke alene er tilbøjelige til at besøge din hjemmeside, men også til at foretage en bestemt handling på din side – f.eks. at købe et produkt.

For at anvende ’Konvertering’-målsætningen, skal Facebook have adgang til relevant data, der kan vise, om brugerne rent faktisk ender med at købe dit produkt. Du skal således installere Facebook Pixel på dit website, hvor du kan tilknytte unikke hændelseskoder til den handling, du ønsker at opnå i forbindelse med din kampagne.

Hvilken målsætning skal du så vælge?

Der er fordele og ulemper ved alle tre målsætninger, og du skal derfor vælge målsætning ud fra den strategi, du har for din kampagne. Her spiller selve annoncen naturligvis en stor rolle, for det er selvsagt ikke alle annoncer, der i samme omfang appellerer til at brugerne skal synes godt om, dele eller kommentere dem. 

Nogle annoncer passer altså bedst til at blive vist til mange mennesker, uden at de nødvendigvis skal interagere med opslaget, mens andre direkte eller indirekte opfordrer brugerne til at læse mere om din virksomhed eller dine produkter.

Har du sørget for et godt blikfang på din annonce, kan annoncen få godt med opmærksomhed gennem målsætningen ’Kendskab’ mens andre former for annoncer – eller annoncer til andre målgrupper – kræver en anden tilgang.

Hvilken målsætning du til gå efter, afhænger også i høj grad af din målgruppe. Det er nemlig langt fra alle målgrupper, der er lige tilbøjelige til at interagere med Facebook-opslag i almindelighed og med Facebook-annoncer i særdeleshed.

Du behøver heller ikke at vælge én målsætning. Du kan med fordel vælge at bruge halvdelen af dit budget på ’Rækkevidde’ og den anden halvdel på ’Trafik’, og på denne måde ramme en bredere skare af brugere. I nogle tilfælde kan det også være at forholdet mellem  på de to målsætninger skal være 60/40 eller 70/30.

Find de engagerede brugere: Sådan bruger vi Facebook

En gennemsnitlig Facebook-bruger over 18 år havde i juli 2021 følgende interaktioner på en måned (2021):
Brugeren markerede ’Synes godt om’ til 11 Facebook-opslags
Brugeren skrev 5 kommentarer til Facebook-opslags
Brugeren delte 1 Facebook-opslag
Brugeren klikkede på 12 Facebook-annoncer / sponsorerede opslag
Det er desuden værd at lægge mærke til, at selvom mænd udgør hovedparten af Facebooks brugere (56,5%), så er det kvinderne, der er mest tilbøjelige til at interagere på det sociale medie. 

Den gennemsnitlige kvindelige bruger klikker således på 14 opslag, mens det er 10 opslag for mændenes vedkommende. Kvinderne kommenterer også i gennemsnit på 7 opslag, mens det blot er 4 opslag for mændene.

Alder spiller også en væsentlig rolle, når det handler om hvor aktive brugerne er på Facebook. Tal fra 2021 viser, at kvinder i alderen 45 til 64 år er mest tilbøjelige til at klikke på Facebook-annoncer. 

I gennemsnit klikker denne gruppe på 20 annoncer om måneden. I den modsatte ende af spektret er mænd i alderen 18 til 24 år den gruppe, som er mindst tilbøjelig til at klikke på Facebook-annoncer. Denne gruppe klikker i gennemsnit på 8 annoncer pr. måned.

Vælg din målgruppe

Ved at bruge Facebooks annonceværktøj kan du ramme lige præcis den målgruppe, du ønsker. Valget af målgruppe skal naturligvis ske ud fra grundige overvejelser, og bør hænge sammen med den målsætning, du stiller op for annoncen. 

Som beskrevet ovenfor, er det sværere at få unge mænd i aldersgruppen 18 til 24 år til at interagere med en annonce, end det er med kvinder i alderen 45 til 64.

At det forholder sig sådan, betyder naturligvis ikke, at du må se bort fra målsætninger om ’Trafik’ og ’Interaktion’ hvis din målgruppe er unge mænd. Og det betyder heller ikke, at du bør rette alle dine annoncer mod modne kvinder. Disse forskelle er blot værd at havde med i overvejelserne, når du skal bygge din annonce op.

Ønsker du at trække unde mænd ind på din hjemmeside, skal Facebooks algoritme nok hjælpe med at finde netop de unge mænd, som har størst tendens til at klikke på din annonce (også selvom denne andel samlet set er mindre, end den er for andre grupper).

Når du vælger målgruppe for din Facebook-annonce, kan du vælge mellem følgende:
Køn og alder
Sprog
Bopæl (land, region eller postnummer – eller defineret ud fra en selvvalgt radius)
Interesser (f.eks. “Personlig udvikling”, “Biler”, “Rejser” etc.)
Adfærd (f.eks. “Bruger den nyeste iPhone”, “Hyppigt rejsende”, “Administrator af en Facebookside” etc.)
Interesser (f.eks. “Personlig udvikling”, “Biler”, “Rejser” etc.)
Herudover er det også muligt at definere din målgruppe som ’Brugere, der tidligere har besøgt din hjemmeside’, ’Brugere, som allerede er kunder hos dig’ eller ’Brugere, som tidligere har interageret med dig på sociale medier (Facebook og Instagram)’. Ved at fokusere på brugere, der allerede har kendskab til din virksomhed, vil det som regel være lettere at opnå et salg.

Det er vigtigt, at du vælger en generel målgruppe, som hverken er for stor eller for lille. Når du indtaster ønskerne til din målgruppe, fortæller Facebook dig hvor stor en målgruppe, disse ønsker vil give dig. 

Er din virksomhed eller din begivenhed lokalt forankret, er det væsentligt, at du vælger en relevant geografi mens faktorer som interesser og adfærd er noget sværere at kalkulere med.

Annonceauktion på Facebook

Når du har lavet din annonce (med et velvalgt billede som blikfang, en god og effektiv tekst samt tydelig call-to-action), valgt din målsætning for annoncen (Rækkevidde, Trafik, Konvertering etc.) og tilføjet din målgruppe (alder, køn, geografi etc.) er du klar til at sende annoncen ud på markedet.

Facebook benytter en såkaldt annonceauktion for at bestemme prisen på en specifik annoncevisning. Hver gang der er mulighed for at vise en annonce til en bruger, finder sådan en auktion sted. Alle annoncer, som kan være relevante for den specifikke bruger, deltager i auktionen. 

Annoncen med den højeste samlede værdi vinder auktionen, og det er efterfølgende denne annonce, som vises til brugeren.

Annoncens samlede værdi består af tre dele; (1) bud, (2) estimerede handlingsrate og (3) annoncekvalitet.

Bud Som annoncør vælger du en budstrategi for din annonce. Du kan med fordel vælge standardindstillingen ’automatisk budjustering’, hvor Facebook automatisk giver dig annoncevisning for den bedste pris.

Estimerede handlingsrater Sandsynligheden for, at visningen af den aktuelle annonce til den specifikke bruger fører til annoncørens ønskede resultat / handling.

Annoncekvalitet For at give en god brugeroplevelse er Facebook interesseret i at vise annoncer af højeste kvalitet. Annoncekvalitet afgøres af flere forskellige faktorer, bl.a. feedback fra personer, samt en vurdering af annoncens kvalitet.

Dit konkrete bud holdes altså op mod de estimerede handlingsrater, annoncekvalitetsmåling og relevans, og den annonce som scorer den højeste samlede værdi, ender med at blive vist til brugeren. 

Netop fordi annoncekvalitet spiller en vigtig rolle for værdien, kan du faktisk vinde annonceauktionen, selvom du ikke har det højeste bud i kroner og ører. 

Som Facebook selv skriver på deres hjemmeside, så subsidierer de relevante annoncer i auktioner, så mere relevante annoncer ofte koster mindre og får flere resultater.

Facebooks kvalitetskontrol

For at dine annoncer skal være konkurrencedygtige i Facebooks auktioner, er det vigtigt at de holder en god kvalitet. Annoncekvalitet er naturligvis et subjektivt begreb, men hos Facebook defineres annoncer med lav kvalitet som annoncer, der reducerer værdi for folk og for virksomheder

For at vurdere en annonces værdi kigger Facebook bl.a. på indholdet af selve annoncen, men også på kvaliteten af din landingsside og din historik (bl.a. om du tidligere har publiceret annoncer, der overskrider Facebooks politikker).

Her er nogle af Facebooks forslag til at sikre kvalitet af annoncer:

Undgå clickbait
Din annonce må ikke tilbageholde vigtig information med det ene formål at tilskynde brugeren til at klikke på dit link.

Undgå sensationspræget sprog
Din annonce skal harmonere med din landingsside, og du skal således ikke forsøge at indhente en (uventet) reaktion fra brugerne gennem overdrevne overskrifter og lignende.

Undgå interaktions-bait
Din annonce skal ikke indeholde opfordringer til at ’synes godt om’, kommentere eller dele dit opslag. Brugerne skal kunne interagere med dit opslag på en autentisk måde.

I forhold til din landingsside så kigger Facebook bl.a. på, om den indeholder relevant og originalt indhold, om der er for mange annoncer i forhold til mængden af tekst, om den er forsynet med pop-op-annoncer, der afbryder brugeroplevelsen, og om en artiklens indhold – unaturligt – deles op over flere sider, som kræver at brugeren skal indlæse flere sider for at læse artiklen.

Annoncekvaliteten bestemmes også ud fra den feedback, som brugerne giver de enkelte annoncer. Alle annoncer og generelle opslag på Facebook giver brugerne mulighed for at skjule en specifik annonce, skjule alle annoncer fra en bestemt annoncør og anmeld en annonce.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Om siden

Arbejder du med online marketing? Her på siden finder du inspiration, tips og trends, som du med fordel kan benytte i dit digitale arbejde. Du kan bl.a. få idéer og vejledning til markedsføring på Facebook, LinkedIn og Google samt tricks til Email-marketing.

Sitemap
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram